Birks heropening winkels met nieuwe protocollen na COVID sluitingen

Fijnsieradenmerk Birks, dat sinds 1879 bestaat, heeft uitgebreide maatregelen genomen voor de heropening van zijn winkels tijdens de COVID-19 pandemie.

Jean-Christophe Bedos, President en CEO van Birks, zei dat het bedrijf, net als elke andere retailer, werd verrast door de sluiting van de detailhandel toen de coronavirus crisis raakte het land.

“De industrie was daar niet op voorbereid”, zegt Bedos. “Het was ongekend. We moesten een algemene lockdown toe te passen sinds 18 maart in wezen. In termen van impact, natuurlijk onze inkomsten gedaald van een mooi niveau van het bedrijfsleven tot nul voor een meerderheid van de winkels.

“We hebben onze e-commerce activiteiten open gehouden. Ze hebben natuurlijk heel mooi geprofiteerd van de situatie. En we hebben ook onderhouden wat wij noemen de conciërge service omdat ons bedrijf klant-gebaseerd is. Birks maakt deel uit van het Canadese leven in termen van vieringen, delen, het onderwerp van liefde, betrokkenheid, jubilea, diploma-uitreikingen. Dus we hebben vraag gehad. De vraag werd gehandhaafd via de telefoon of e-mail.

“De eerste week van lockdown creëerden we een conciërge service in ons vlaggenschip in Montreal, vlaggenschip in Toronto, in Calgary, en in Vancouver. Wat dat betekende, hoewel de winkels gesloten waren, maakten we onszelf beschikbaar voor in wezen terug te gaan naar de oude postorder. We hebben zendingen uit die winkels gedaan. We konden de telefoon opnemen, we konden e-mails beantwoorden, en we waren beschikbaar voor onze klanten. Dat heeft geholpen om een klein verkoopniveau te behouden en naast die conciërgeservice hebben we e-commerce.”

Er zijn 28 winkels in Canada van Victoria tot Quebec City.

Begin deze week had Birks 13 winkels in het hele land heropend. Bedos zei dat de heropening van de andere winkels afhangt van de richting die elke afzonderlijke provincie inslaat.

Hij zei dat de retailer heeft de tijd genomen om te leren van best practices in het buitenland over de heropening van winkels. Het leerde van Amerikaanse collega’s in de sieraden industrie en werkte met de Retail Council van Canada.

“We hebben een zeer solide formaat gebouwd waar we de lijst van best practices, de lijst van protocollen, de wat te doen lijst voor het openen van de winkel, de trainingen voor elke winkel, en we investeerden natuurlijk in de aankoop van alle noodzakelijke beschermende apparatuur voor zowel onze verkoop professionals en onze klanten voor als ze in de winkel “, aldus Bedos. “Alle investeringen werden allemaal opgeschreven en gedeeld met elk team voorafgaand aan de heropening op een store-by-store basis.”

Naast maskers en handschoenen, zullen de winkels ook plexi schilden hebben. Elk sieraad aangeraakt door klanten zal worden ontsmet nadat het is behandeld. Een klein aantal items die niet kunnen worden gedesinfecteerd zal worden in een plastic zakje en geplaatst in een kluis voor een aantal dagen tot veilig om weer te worden genomen.

Birks werd opgericht door Henry Birks op 1 maart 1879 in Montreal op St. James Street en een erfenis was geboren. In 1881 verhuisde Birks naar de hoek van Square Phillips, Montreal, naar wat nu een historisch monument is.

In 1901, de oudste zoon, William Birks, werd hoofd van het bedrijf en Birks begon uit te breiden over Canada met winkel openingen in Ottawa (1901), Winnipeg (1903), en Vancouver (1907).

In de jaren 2000 was Birks een van de eerste bedrijven die diamanten aanbood in Canada. Elke steen is gegraveerd met een uniek serienummer in verband met de mijn van oorsprong.

In 2019 heeft Birks de winkelervaring opnieuw uitgevonden door de renovatie van de historische Square Phillips-winkel in Montreal en de Bloor-winkel in Toronto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *