Retail Innovation Challenge gelanceerd om retailsector te helpen zich aan te passen en uit COVID-19 te komen

De Bensadoun School of Retail Management aan de McGill University in Montreal heeft een retail innovatie uitdaging gelanceerd om de retailsector te helpen als het zich aanpast aan en komt uit de COVID-19 pandemie.

De school nodigde universitaire studenten in heel Canada uit verschillende academische gebieden om samen te komen en bruikbare oplossingen te genereren om de retailsector te helpen.

De uitdaging biedt een ervaringsgerichte leermoment om de kennis en creativiteit van universitaire studenten te mobiliseren en hen aan te zetten om echte problemen op te lossen in samenwerking met bedrijven in deze periode van economisch herstel, aldus de school.

Charles de Brabant, directeur van de Bensadoun School, zei dat de onderwijsinstelling dit initiatief lanceerde als een manier om de retailsector te helpen in deze ongekende tijden die anders kunnen zijn dan en complementair zijn aan wat andere organisaties deden, zoals detailhandelsverenigingen en adviesbureaus.

De missie van de Bensadoun School is het opleiden en versterken van een wereldwijd netwerk van interdisciplinaire denkers en beoefenaars die een dynamische en succesvolle retailwereld onderzoeken, voor ogen en ontwikkelen.

“De uitdaging is om studenten, die deze zomer misschien geen stages hebben of ze hebben zien afzeggen, echte kansen te geven om met retailers te werken. . . die proberen uit te zoeken hoe ze zichzelf opnieuw uit vinden of hun bedrijf heroverwegen of wat goede ideeën zijn om te overleven als de economie zich opent”, aldus de Brabantse.

“Dus dit is waar de Retail Innovation Challenge kwam als een idee medio april en we besloten om het uiteindelijk te lanceren als een reeks uitdagingen te beginnen met de food sub-sector van de detailhandel en we uitgebreid met restaurants in deze categorie.”

Business cases zijn uitgedeeld aan studententeams in het hele land, waaronder twee restaurants (Bacaro Pizzeria en Food Chain), een koffiezaak (Café Barista) en één kruidenier (Can Am). Deze laatste twee bedrijven waren voornamelijk BtoB bedrijven voorafgaand aan COVID-19 en draaide naar online BtoC om te overleven.

Tachtig teams zijn ingeschreven voor de uitdaging en ze komen van 20 universiteiten in heel Canada. De uitdaging, die begon op 4 juni, zal lopen over drie rondes. Townhalls zal worden aangeboden met deskundigen van twee sponsors, Lightspeed en Canada Post, evenals mentoring sessies voor de 8 finalist teams in de week van 15 juni. Een halve finale ronde op 14 juni zal de top vijf teams per bedrijf in staat stellen om de respectieve bedrijfsleiders te presenteren. De finales worden vrijwel op 21 juni gehouden voor een onafhankelijke jury en de winnaars maakten die dag bekend.

“Net als de meeste sectoren van de economie en misschien nog wel meer, retail is sterk beïnvloed door COVID-19, met name retailers gericht op niet-essentiële goederen en diensten met de sluiting van bijna alle fysieke winkels, aanzienlijke ontslagen, en een dramatische daling van de vraag, zelfs voor degenen met een on-line aanbod. En een recente studie van McKinsey & Company toont aan dat als de economie opengaat, slechts 20 procent van de Canadese consumenten optimistisch is over het economisch herstel van Canada”, aldus de Bensadoun School.

De Brabantse zei dat de ambities van de School zijn om de toonaangevende academische instelling in de wereld te worden die zich toelegt op de toekomst van retail.

“Dus we hebben wereldwijde ambities, maar we hebben in principe besloten gezien de pandemie en de focus op lokale en nationale om meer te richten op lokale bedrijven in dit eerste geval op zijn minst proberen om dit ding van de grond te krijgen, maar vooral ook omdat er lijkt te zijn deze zeer sterke nationalistische gemeenschap geest die is ontwikkeld in deze pandemie,” zei hij. “Dus we hebben onze focus daar gelegd.”

De school werd gelanceerd na het ontvangen van een 25 miljoen dollar donatie van de Bensadoun Family Foundation, opgericht door Aldo Bensadoun, die opgericht en leidde Aldo, de wereldwijde schoen imperium. Het begon met het nemen van zijn eerste studenten in september 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *