Veranderingen in nieuwe en heronderhandelde retail leases verwacht als gevolg van Pandemie: Expert

De verstoring als gevolg van de COVID-19 pandemie kan leiden tot veranderingen in de huurovereenkomsten voor de commerciële vastgoedsector die gevolgen hebben voor zowel huurders als verhuurders.

Luciano D’Iorio, Managing Director van Quebec voor commercieel vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield, zei dat iedereen die op zoek is om hun lease nu opnieuw te onderhandelen of op zoek naar hun lease-overeenkomst is zeker gaan clausules die hen zullen beschermen tegen een dergelijke gebeurtenis als de coronavirus crisis toe te voegen.

“Deze dingen gebeuren ik denk dat we zeggen om de 100 jaar of zo. Dus sommige clausules komen en gaan. Spreken vanuit een Quebec perspectief, gebruikt om clausules in huurcontracten die Quebec gescheiden van de rest van Canada besproken. Natuurlijk zien we die clausules in 2020 niet meer”, aldus D’Iorio.

“Een lease is een evoluerend document. En dus denk ik dat we een aantal clausules zullen hebben die zullen worden opgenomen. Het is een document dat voor beide partijen win-win moet zijn. Zowel vanuit het perspectief van de belegger als vanuit het perspectief van de bezetter.

“Ik weet zeker dat de huurders zullen willen om ervoor te zorgen dat ze zichzelf te beschermen in een soortgelijke situatie waar als de overheid komt in en decreten een shutdown dan is er een taal voor dat in de huurovereenkomst. En natuurlijk verhuurders die meestal de sandwich in deze situaties, omdat ze afhankelijk zijn van hun huurders betalen huur en ze zijn onderdanig aan hun kredietverstrekkers waar ze de hypotheken te betalen, ze zullen willen wat taal om hen te beschermen tegen een soortgelijke situatie.”

Want op de straat retail in Montreal en Quebec, sommige retailers zijn al begonnen met heropenen. De regering van Quebec heeft die detailhandelaren opengelaten. In Quebec, uiteraard waren de essentiële diensten open overal. Met de high street retail, begon het te openen in de afgelopen paar weken “en we wachten nog steeds op woord over de winkelcentra. Ik denk dat het halverwege de maand gaat duren. Dus de effecten zijn anders,” zei D’Iorio.

“De winkeliers op straat beginnen zich open te stellen. Ze beginnen wat klanten terug te zien komen. We hebben lijnen zien ontstaan. Sommige media rapporten zei dat het leek alsof een tweede kerstdag verkoop gaande was bij een aantal van deze retailers, omdat mensen waren opgesteld om te voldoen aan sociale distantiëring kwesties. Ze moesten in de rij staan aan de buitenkant van de winkel.

“Ik denk dat er een opgekrop te stellen vraag die er is. Sommige van de elektronische winkels of een deel van de kantoor levering winkels deze werden niet geopend en waren alleen met behulp van bezorgdiensten, ik denk dat mensen nu gewoon willen fysiek lopen in de winkels en eigenlijk zien en aanraken wat het is dat ze nodig hebben om hun kantoor aan huis te leveren of gewoon om zichzelf te leveren.”

Er is geen twijfel over het retail landschap zal een aantal grote veranderingen te zien in de nabije toekomst. D’Iorio zei dat totdat we een behandeling of vaccin te zien zal het moeilijk zijn om te zeggen hoe lang veranderingen in de retail-omgeving zal blijven, zoals wayfinding in winkels en plexiglas aan kassa’s.

“Ik denk dat we in de toekomst waarschijnlijk meer selfservice kassa’s zullen zien. Dat hebben we de afgelopen jaren duidelijk zien gebeuren. Dus we kunnen zien meer van dat en misschien meer bewegen in de richting van AI (Kunstmatige Intelligentie) waar er minder interactie en minder aanraken van oppervlakken en het aanraken van producten. Als u uw eigen kassa verzorgt, is er minder interactie met een persoon. Dus ik zou zien dat we misschien meer van dat in andere bedrijven naast degenen die we gewend zijn zien,” zei D’Iorio.

Retail is zo’n tactiele ervaring. Mensen moeten dingen aanraken. Ze moeten dingen proberen. In kleding proberen ze dingen aan. Hoe zal dat zich op de weg ontvouwen?

“Ik denk dat de korte termijn zal het een uitdaging, want als we praten over kleding, proberen op kleding, en dan hoe behandelen we die kleding zodra iemand heeft geprobeerd dat op, moet het worden schoongemaakt stoom gereinigd en moet worden verwijderd in een apart gebied van de winkel en bewaard in de opsluiting voor 24 uur of zo. Dus zeker op de korte termijn de kleding bedrijf gaat een aantal uitdagingen hebben. Het zal interessant zijn om te zien hoe ze daarmee omgaan,” aldus D’Iorio.

“Mensen moeten zien en aanraken en voelen en ervaren. We zijn op weg naar een retail omgeving die meer ervaringsgericht was en dus mensen willen deel uitmaken van iets. We kunnen de meeste dingen online vandaag, maar toch zien we nog steeds line-ups in de voorkant van elektronische winkels, zien we nog steeds line-ups in de voorkant van verschillende winkels die niet open waren tijdens deze essentiële diensten periode. Ik denk dat er hoop is op een langdurig spel.”

Op korte termijn zei D’Iorio dat er gedragsverandering zal zijn naarmate mensen zich aanpassen aan de huidige realiteit. Op middellange en lange termijn, hij gelooft dat mensen op zoek zijn naar interactie met anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *